Merkez Bankası Döviz Kuru | |||
ALIŞ | SATIŞ | ||
USD | 38,3665 | 38,4356 | |
EURO | 43,5309 | 43,6093 |
Bugün: | 12 |
Dün: | 37 |
Toplam: | 5813 |
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
Haşlama İçin:
6-8 adet tavuk baget
1 adet soğan
1 diş sarımsak
3-4 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 litre su
1 tutam tuz
Paçası İçin:
2,5-3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 yemek kaşığı toz biber (pul biber de olur)
Nasıl Yapılır
Nasıl Yapılır?
Tavuk haşlama için bagetleri genişçe bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile doldurun.
İçine bir adet iri doğranmış soğan, bir diş sarımsak ve defne yaprağı ekleyip , tuz ve karabiberini de ilave ederek haşlanmaya bırakın.
O sırada yufkaları rastgele parçalayarak bir fırın kabının tabanına dizin. 200 C° ye ayarlı önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırıp didikleyin. Tavuğun suyunu süzün.
Paçasını hazırlamak için küçük bir tencerede un, yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve tavuk suyunu iyice çırpın. Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Ateşten alınca içine sirkeyi ekleyip karıştırın. Kızaran yufkanın üstüne 1-2 kepçe tavuk suyu gezdirerek ıslatın.
Hazırladığınız paçanın yarısını yufkanın üzerine yayın ve didiklediğimiz tavukları serpin. Tavukların üstüne kalan sosu dökerek 200 C° fırında sosun üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
KAYMAÇİNA
Kaymaçina (Üsküp Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yumurta
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya.
Kaymaçina (Üsküp Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta ve şekerler, kar gibi beyaz oluncaya kadar çırpılır.
Ilık süt ve vanilya eklenir, çok az daha çırpılır.
Cam bir fırın kabına alınır.
Fırın tepsisinin içine bir miktar su konur ve cam kap bunun içine oturtulur.
Fırın önceden 160 derecede ısıtılır ve tatlı 60 dakika pişirilir.
Üzeri göz göz kabarınca, piştiği anlaşılır.
Servis için beklemek gerekir. Ertesi gün servis yapılabilir.
Afiyet olsun.